Här visar Zlatan upp nya sin super-Ferrari för 22 miljoner

Nu visar Zlatan upp sin nya super-Ferrari i Italien. Zlatan bjöd på sig själv och skapade en enorm uppmärksamhet när han körde 22-miljonersbilen i Italien. Den läckra Ferrarin har en  en V12-motor på 840 hästkrafter och bilen toppar 340 km/h. 

Nyligen fick Zlatan leverans av sin nya Ferrari Daytona SP3 som kostar 22 miljoner kronor. Bilen kom i slutet av mars och är svenskregistrerad. Men det är hemma i Italien som Zlatan visar upp den läckra bilen som bara finns i 599 exemplar. Per Gessle har en likadan hemma i Sverige. 

Zlatan skapade en enorm uppmärksamhet på Milanos gator när han kör omkring i den läckra öppna Ferrarin med svenska registreringsskyltar. Zlatans sambo Helena Seger satt i passagerarsätet. Massor av flanörer ville ta bilder av bilen och Zlatan bjöd verkligen på sig själv. Han verkar inte ha något emot uppmärksamheten, då hade han nog valt en annan bil. 

Ferrari Daytona SP3 är en specialmodell i den så kallade Icona-serien som bara Ferraris allra bästa kunder får köpa. Zlatan hör definitivt till dem, dels genom att han redan äger ett flertal av Ferraris allra finaste modeller, dels för att han bor i Milano och flera gånger har besökt fabriken och kört på Ferraris bana Fiorano. 

Zlatans nya superbil Ferrari Daytona SP3 görs bara i 599 exemplar. Att stå på listan över Ferraris utvalda kunder har visat sig vara mycket lönsamt. De få utvalda som på senare år har fått köpa Ferraris specialmodeller LaFerrari och Monza SP2 har både fått en ögonsten i garaget och samtidigt en värdestegring som slår börsen med hästlängder.

Ferrari Daytona SP3 sägs vara en hyllning till Ferraris banracingbilar från 1960-talet, inte minst Ferraris trippelseger i Daytonas 24-timmars den 6 februari 1967. Enligt Ferraris designer Flavio Manzoni är bilen även inspirerad av 1960-talsmodellerna P3/4, P330 och 412P.

Motorn är enligt Ferrari monterad i ”centralt bakläge”. Elbilar och laddhybrider med otroliga mängder hästkrafter har blivit vardagsmat idag. Men Ferrari Daytona SP3 är något så ovanligt som en bil som varken har turbo eller elektriska motorer till hjälp. Den enorma kraften kommer enkom från en 6,5 liters V12-motor på 840 hästkrafter vid hysteriska 9250 varv per minut. Toppfarten är 340 km/h.

Zlatan äger många fina bilar och är inte rädd för att använda bilarna. Tidigare har han bland annat visat upp sin Ferrari Monza SP2 och Porsche 918 Spyder, något som väckt en hel del uppmärksamhet på Stockholms gator. Zlatans bilsamling omfattar nu 13 bilar och är värd närmare 200 miljoner kronor. I samlingen ingår bland annat en Ferrari Enzo, Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder och en Porsche 911 GT2 RS.