Så byggs Mercedes G-klass om till militärfordon med maskingevär

Mercedes G-klass kan vara allt från lyxbil till militärfordon. Nu kommer Rheinmetall Caracal som är ett lätt stridsfordon för specialoperationer tillverkat i Tyskland. Terrängbilen kan hängas under en helikopter och utrustas med ett 12,7 mm maskingevär. 

Mercedes Geländewagen, eller G-klass som vi ofta säger idag, togs från början fram på 70-talet som ett militärfordon åt shahen av Iran. Den används alltjämt av många militärmakter, men har blivit ännu mer populär som lyxbil i fashionabla kretsar. 

Men fortfarande utvecklas nya militärfordon baserade på Mercedes G-klass. Rheinmetall kommer nu med sin nya modell Caracal som är baserad på G-klass. Terrängbilen är en lätt taktiskt hjulfordon för specialiserade och flygande styrkor.  Bilen får en mängd förändringar och beväpning i sin militära version. 

Rheinmetal Caracal kan hängas under en CH-47F Chinook- CH-53K King Stallion-helikopter och kan användas för allt från trupptransport, spaning, befälsbil till ambulans och transport för ingenjörstrupper.

Ett svängbart fäste finns på bilen som gör att det kan utrustas med ett 12,7 mm maskingevär. Caracal väger sina modiga 4400 kg och har en toppfart på 140 km/h. Den klarar lutningar på 60% och sidolutningar på 30%. Vaddjupet är 70 centimeter. Under huven finns Mercedes treliterssexa på 249 hästkrafter och 600 Newtonmeter.