Lamborghinis nya monsterbil: V12 och elmotorer på 1015 hk

Lamborghini visar upp monstermotorn till sin kommande superbil med kodnamnet LB744. Bilen får en V12-motor på 6,5 liter och tre elmotorer. Effekten blir 1015 hästkrafter. 

Inom några veckor gör Lamborghinis efterträdare till legendariska superbilar som Miura, Countach, Diablo och Aventador debut. Men redan nu visar Lamborghini upp supertekniken som finns under skalet. 

Lamborghini håller fast vid V12-motorn, men nu kommer den i kombination med en lhybriddrivlina som under korta perioder kan köras helt utsläppsfritt.

V12:an är på 6,5 liter och väger 218 kg, vilket är 17 kg mindre än tidigare. Den har 825 hästkrafter vid 9250 varv per minut och ett vridmoment på 725 Newtonmeter. I kombination med tre elmotorer ger kraftpaketet otroliga 1015 hästkrafter. 

Två elmotorer sitter på framaxeln och driver varsitt hjul. Den tredje elmotorn förstärker drivningen på bakhjulen och sitter placerad ovanför den åttastegad automatlådan med dubbelkoppling. Den bakre elmotorn fungerar även som startmotor och generator. Elmotorerna drivs av ett lithiumjonbatteri som sitter i transmissionstunneln. Batteriet på 3,8 kWh kan laddas upp på 30 minuter när du ansluter det, eller endast sex minuter när det laddas från V12-motorn. 

Lamborghini avslöjar att deras nya superbil kan köras helt tyst och utsläppsfritt med framhjulsdrift på korta sträckor. Bilens exakta utseende avslöjas inte, men vi kan vänta oss en kilformad skapelse som knyter an till tidigare superbilar som Aventador och Countach.