Ikonisk gangsterbil med 8,5 liters V8 på 870 hk säljs på auktion

Nu säljs den klassiska gangsterbilen Continental Mark II från 1956 i moderniserad form. Bilen är specialbyggd inifrån och ut och har en 8,2 liters V8 på 870 hästkrafter.

Continental Mark II var något väldigt speciellt på 1950-talet. Priset var i paritet med Rolls-Royce och bilarna var handbyggda och mycket exklusiva. Med tiden blev de en favorit bland gangsters och maffia.

Nu finns chansen att komma över en mycket speciell Continental Mark II från 1956 på Barrett Jacksons Scottsdale-autkion i början av januari. Bilen är helt specialbyggd med originalet som utgångspunkt. Bilen är taksänkt med sju centimeter, dörrhandtag och dropplister är borttagna och den har ett avgasrör som sitter infällt i den bakre stötfångaren. Även fjädringen är sänkt för att skapa en rå look.

Motorn är utbytt till en Jon Kaase 8,5-liters V8 med 870 metriska hästkrafter. Även interiören är något alldeles extra. De skinnklädda sätena kommer från Lexus och bilen har moderna digitala mätare. Bilen specialbyggdas till SEMA 2015 och säljs mellan den 21 och 29 januari på Barret Jacksons Scottsdale-auktion.