Volvos nya drömkontor i Stockholm – rum för ”skogsbad”

Nu öppnar Volvo Cars sin nya teknikhubb i fashionabla Mood-gallerian mitt i Stockholm Här ska 700 anställda förvandla Volvo till ett svenskt Tesla. Lamporna på kontoret är gjorda av gamla airbags och stolarna är 3D-printade från gamla stötfångare.

Volvo Cars vill bli ett svenskt svar på Tesla och satsar nu stenhårt på IT-utveckling i centrala Stocholm för att omvandla företaget till att ha samma lösningar som Tesla redan använder. 
– Framtidens Volvo är elektrisk, säljs online och drivs av avancerade core computing-system. Den blir också bara bättre med tiden, tack vare kontinuerliga over the air-uppdateringar, uppger bolaget i ett pressmeddelande om den nya lokalen. 

Volvos vision om 100 procent elbilar som säljs utan traditionella återförsäljare ska bli möjlig tack vare ett nytt stort kontor, en så kallad ”tech-hubb”, för 700 medarbetare i eleganta Mood-gallerian i Stockholm. Under torsdagen 8 december slog den nya arbetsplatsen på 7500 kvadratmeter upp sina portar. Nu ska 100-tals nya IT-utvecklare och UX-designers rekryteras i Stockholm. 

Volvos nya techhubb finns i Moodgallerian i Stockholm.

– För att öka takten i vår omställning håller vi just nu på att rekrytera hundratals talanger inom områden som mjukvaruteknik, datavetenskap och analys, produkthantering, onlineförsäljning och utveckling inom användarupplevelse, säger Björn Annwall, Chief Commercial Officer och vice vd. 

Volvo Cars har fortsatt sitt huvudkontor i Göteborg, men den nya teknikhubben i Stockholm ska vara  basen för  affärer och aktiviteter i Stockholmsregionen. Volvos mål är att vara en central del av Stockholms tech-scen genom olika event i tech-hubben.

För att främja de anställdas välmående och hälsa finns två rum med film, ljud och ljus som ska få de anställda att stressa av. Rummen ska påminna om den japanska skogsterapin Shinrin Yoku, där man lägger sig på mossan och ”badar” i skogen. Möblerna i Volvos nya kontor är gjorda av gamla airbags och stolar som 3D-printats från återanvända stötfångare.