Världspremiär för BMW:s nya look: Gigantgrill med små strålkastare

BMW gör om sin största suv X7 med ett utseende som kommer på fler av märkets bilar. De delade lamporna och den gigantiska grillen kommer inte gillas av alla. 

En del spionbilder har redan antytt vad som var på väg att hända, men många blir nog ändå förvånande över BMW:s radikala förändring av strålkastarna på deras bilmodeller. Den stora suv:en X7 får nu fyra smala kisande lampor som ramar in den gigantiska grillen. Den cleara eleganta looken som under många år särpräglade en BMW är nu ett minne blott. 

Men det är lika bra att du vänjer dig, nästa vecka debuterar nya 7-serien med en liknande front, och sannolikt uppdateras fler BMW-modeller med det nya utseendet. I dagens bilvärld där allt blir mer lika och nästan bara varumärkena skiljer bilarna åt gäller det att sticka ut. Bakom BMW:s nya utseende ligger förstås noggranna studier och kundundersökningar. Det här är vad köparna vill ha. 

Den övre smala strålkastarremsan är LED-varselljus och blinkers som används på dagtid. Den nedre remsan innehåller halv- och helljus och är mörk på dagtid. Grillen är densamma som funnits på X7 under flera år nu. Modellen var först med gigantgrillen som har spridit sig till fler modeller. Så räkna med att de dubbla smala lamporna också kommer på samtliga märkets modeller. 

Förutom lamporna har X7 fått förändringar som nya backspeglar och andra strålkastarglas i bak. Det mesta av tekniken behåller X7 från dagens modell.  Interiören är ganska kraftigt förändrad och den nya modellen får en stor böjd instrumentskärm med integrerat digitalt instrumentalister och en 15 tums pekskärm. Samtidigt har växelväljaren tagits bort och ersatts av en liten joystick i mittkonsolen. 

Motorerna har uppgraderats en aning och fått lite fler hästkrafter X7 Den raka sexan i xDrive40i får 380 hästkrafter, en ökning med 41 hk. Toppmodellen M60i har fått mildhybridteknik, men har fortfarande 530 hästkrafter och samma prestanda som tidigare, vilket innebär 0-100 km/h på 4,5 sekunder.