Övergiven BMW-handlare hittad – full med klassiska bilar

En skattkammare fylld med gamla BMW-bilar har hittats hos en övergiven BMW-återförsäljare. För ungefär 20 år sedan stängde någon dörren och gick hem för gott. I dag döljer sig BMW M5, 850i, 635i och en 750i med V12:a under damm och biltäcken. 

Youtube-kanalen M539 Resotorations avslöjar en veritabel guldgruva för den som gillar gamla BMW-bilar. En återförsäljare i Tarragona i Spanien smällde igen dörren till verkstaden och butiken för minst 20 år sedan och lät alla bilarna stå kvar. Under damm och fågelspillning står bilar från BMW, Alfa Romeo, Lancia, NSU, Jeep, Citroën och en stor mängd motorcyklar. 

Bilarna är relativt välbehållna med tanke på att de stått så länge, men kommer ändå bli dyra att restaurera. Det handlar om bilar som är väldigt värdefulla i dag, en M5 av E28-modell, en 635i, en 850i och 750i med den legendariska V12-motorn. Det finns också en mycket fin BMW M5 E39, dold under ett biltäcke. 

Det finns också åtråvärda bilar från Alfa Romeo och Lancia för den som föredrar italienskt framför tyskt, bland annat en Alfa Romeo GTV6. Det finns också gott om reservdelar i lokalen, så kanske går det att plocka ihop de delar bilarna behöver för att bli i stridbart skick igen. Den som nu äger återförsäljaren ska nu värdera varje fordon och har redan lagt ut några av dem till försäljning.

Youtubern i inslaget är intresserad av att köpa den mycket sällsynta M5:an av E28-modell, men bilen är avregistrerad och har en förstörd kaross, och med tanke på att drivlinan stått still i 22 år efter att ha körts 24 000 mil är han inte beredd att betala mycket. 
– Jag vill inte uppmuntra beteendet att folk kan ta löjligt mycket betalt i dagens galna marknad, säger han i inslaget.