Koenigseggs nya drömfabrik: Här ska nya bilen med 1700 hk byggas

Här är första bilderna på Koenigseggs nya drömfabrik. 
Med start nästa år ska fabriken producera den fyrsitsiga hyperbilen Gemera. 
– När vi ser tillbaka på var vi började för 27 år sedan är det otroligt att tänka på den resa vi har varit på, säger Christian von Koenigsegg, grundare och vd. 

Nu visar Koenigsegg upp sin toppmoderna Gemera-fabrik. Fabriken har en högteknologisk produktions- och monteringslinje, kundlounge, kontor, event, showroom och butiksytor. 

Dessutom öppnas ett nytt upplevelsecenter. Totalt blir det en byggnadsyta på över 30 000 kvadratmeter. 

Nya Gemera-fabriken ligger i anslutning till Koenigseggs befintliga kontorsbyggnad, och de fyra tidigare flygplanshangarer som används som produktions- och monteringsutrymmen på Valhalla-området i Ängelsholm. 

Arkitekturen är inspirerad av den dragspelsliknande layouten i gamla svenska fabriker där utrymme och dagsljus maximeras. 

Koenigseggs utvecklingsavdelning kommer också att finnas i fabriken. Köpare av Koenigseggs exklusiva hyperbler kommer att välkomnas till en kundlounge där de kan specificera sin bil i realtid med en bil i naturlig storlek. 

Utanför fabriken ska en ny testbana för att leveranstesta bilar och prototyper byggas. 

– Koenigseggs fortsatta utveckling i Ängelholm är viktig och visar att kommunen är en attraktiv plats för innovativa företag, säger Robin Holmberg (M) , ordförande i Ängelholms kommunstyrelse .

Koenigsegg ska nu anställa 100 ingenjörer och 150 personer till fabriken. Då kommer företaget att ha 800 anställda. 

– När vi ser tillbaka på var vi började för 27 år sedan är det otroligt att tänka på den resa vi har varit på. Vår expansion är ett tecken på vår tidigare och framtida betydelse där vi är inriktade på att leverera avancerad mobilitetsteknik och våra handgjorda bilar med ultimat prestanda, säger Christian von Koenigsegg. 

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester