Så tvingas Lucid chocksänka priserna på sina elbilar

Tesla-konkurrenten Lucid tvingas enorma prissänkningar för att få fart på en fallande försäljning. Lucid Air Grand Touring sänks med 133 000 kronor på ett bräde. I Norge är priserna än så länge oförändrade.

Lucid är det lyxiga elbilsmärket som vill utmana Tesla med längre räckvidd och prestanda som utmanar Teslas allra snabbaste modeller. Teslas prissänkningar verkar dock ha slagit hårt mot Lucids försäljning. Under andra kvartalet såldes bara 1404 bilar trots att fabriken tillverkade 2173 bilar.

Därför sänker nu Lucid priserna rejält i USA. Basmodellen Lucid Air Pure chocksänks med 113 000 kronor och kostar nu 890 000 kronor i USA, i Norge börjar prislappen alltjämt på 1 140 000 norska kronor, men frågan är hur länge. 

Den dyrare modellen Lucid Air Gran Touring med 1050 hästkrafter prisdumpas med hela 133 000 kronor och det nya priset blir 1330 000 kronor. Med prissänkningarna blir Lucids modeller i de flesta fall billigare än Teslas motsvarande Model S-bilar i USA. 

Enligt Lucid är prissänkningarna “avsedda att dra fördel av den ökade varumärkesmedvetenheten för att driva efterfrågan och leveranser.” Även om Lucid producerar färre bilar på ett kvartal än vad Tesla gör före lunchrasten på en dag så är det inte hållbart att tillverka 50 procent mer bilar än vad man säljer. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester