Persbrandt har gått över till elbil – här är hans nya vrålåk

Mikael Persbrandt har gjort sig känd som en riktig bilentusiast. Nu har skådespelaren bytt till elbil. Nyligen köpte han en elektrisk Porsche Taycan och sålde en Rolls-Royce med bensinslukande V12-motor. 

Skådespelaren Mikael Persbrandt har haft ett antal snabba sportbilar genom åren, bland annat flera Ferraribilar, Porschar och en hypersnabb racerbil av märket Radical. Gemensamt för bilarna har varit att de haft stora och starka motorer som drivs av bensin. 

Men nu har Persbrandt gått över till elbil. Nyligen sålde han en Rolls-Royce med V12-motor och har köpt en elektrisk Porsche Taycan 4S via sitt bolag. Bilen kostar från 1,2 miljoner kronor. Därmed äger han inga bensindrivna bilar längre. 
LÄS MER: Chockhöjd skatt på bensin och diesel igen – då görs höjningen

Porsche Taycan 4S är dock snabbare än merparten av alla bensindrivna bilar. Bilen gör 0-100 km/h på endast 3,8 sekunder och har en toppfart på 250 km/h, nästan lika snabb som en Lamborghini Urus, men Porschen är helt utsläppsfri. Även Ingemar Stenmark har bytt till en elektrisk Porsche, något Carup berättade om för några veckor sedan.