Lamborghini Urus firar 20 000 tillverkade bilar

Bara fyra år efter lanseringen har Lamborghini Urus passerat 20 000 tillverkade bilar. Lamborghini firade med en speciell bil som levererades till jubileumskunden. 

SUV:en Lamborghini Urus är tillverkarens största succé någonsin, och på fyra år har milstolpen 20 000 tillverkade bilar nåtts. Som en jämförelse tog det Lamborghini Huracán åtta år att nå samma siffra. Lamborghini Aventador fick kämpa på i nio år för att komma upp i 10 000 bilar. 

Jubileumsbilen är lacerad i Viola Mithras.

Succén har gjort att Lamborghini fått bygga ut sina fabriker i italienska Sant’Agata Bolognese-växten hfrån 80 000 till nuvarande 160 000 m². Antalet anställda har ökats med 500 personer under modellens fyra år. 

Jubileet firades med en speciell bil lackerad i den läckra lila kulören Viola Mithras. Den kombineras med ett panoramatak och svarta bromsok, bilen ska nu till Azerbajdzjan, där dess lyckliga ägare bor. Lamborghini Urus är en av världens snabbaste SUV:ar med en V8-motor på fyra liter och 650 hästkrafter. Vridmomentet är 800 Nm. 0-100 km/h går på endast 3,6 sekunder och hastighetsmätaren stannar inte förrän den nått 305 km/h.

Flera nya versioner är på gång av Urus inom en snar framtid, bland annat en laddhybrid och en supersnabb Performante-variant. 

Snart kommer en ännu snabbare variant av Lamborghini Urus.