Klart i dag: ”Vi förbjuder nya bensin och dieselbilar från 2030”

I dag kom beskedet: Storbritannien förbjuder bensin- och dieselbilar redan 2030.
Laddhybrider kommer vara tillåtna ytterligare några år – men en jättesatsnin på elbilar och kärnkraft väntar nu.
– Nya bilar och skåpbilar som drivs helt av bensin och diesel kommer inte att säljas i Storbritannien från 2030, säger Boris Johnson.

Storbritannien och premiärminister Boris Johnson planerar nu en”grön industriell revolution” för att stoppa klimatförändringarna och skapa nya jobb i industrier som kärnkraft.

Boris Johnson aviserar också en jättesatsning på koldioxidfri energi med ett nytt kärnkraftverk och även små avancerade kärnreaktorer. Dessutom ska ännu fler vindkraftverk byggas. 

Regeringen hoppas att nya 250 000 arbetstillfällen skapas totalt.

När det gäller bilar flaggar Boris Johnson för en revolution. Försäljningen av nya bilar som drivs av bensin och diesel förbjuds redan från 2030. Laddhybrider får säljas under en övergångsperiod. Tanken är att den hårt prövade brittiska bilindustrin ska få en nystart tack vare jättesatsningen på elbilar.

– Min tiopunkts plan kommer att skapa, stödja och skydda hundratusentals gröna jobb, samtidigt som det går framåt mot nettonollutsläpp 2050. Vår gröna industriella revolution kommer att drivas av vindkraftverken i Skottland och Nordost, drivna av de elektriska fordon som tillverkas i Midlands så att vi kan se fram emot en mer välmående, grönare framtid, säger Boris Johnson. 

Köp din boris johnson online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *