Joel, 15, ska tävla med Carl Philips Porsche: ”Jättestort”

Supertalangen Joel Bergström, 15 år, kommer att få tävla i prins Carl Philips Porsche och tävla i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.
– Jag är självklart mycket tacksam över att få den här chansen. Det är jättestort för mig, säger Bergström.

Joel Bergström är en av Sveriges mest talangfulla och framgångsrika förare inom karting. Han har två SM-guld och har blivit inofficiell juniorvärldsmästare. Nu får den snart 16-årige föraren som inte ens har körkort chansen att kliva upp i en Porsche och visa vad han går för mot mer rutinerade förare.

Han får nämligen tillfälligt överta prins Carl Philips Porsche 718 Cayman GT4 och göra ett inhopp i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Drivecenter Arena i Fällfors i månadsskiftet juni-juli. Inhoppet blir möjligt tack vare ett unikt samarbete mellan Porsche Sprint Challenge och Svenska Bilsportförbundet.

– Joel känns helrätt för det här uppdraget. Förutom att han verkar ha de egenskaper som krävs för att ta hand om en sådan här möjlighet på rätt sätt kommer han, med förbundets och Porsches hjälp, också att ha bästa tänkbara stöttning samt goda möjligheter till förberedelser, säger Thomas Johansson, sporting director för Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

Martin Wisnander, motorsportansvarig på Porsche Sverige, ser Joel Bergströms medverkan i Fällfors som början på något som kan bli större.
– Vi välkomnar samarbetet med Svenska Bilsportförbundet och är självklart glada över att Porsche Sprint Challenge Scandinavia blir plattform för den här satsningen. Vår ambition är, och har alltid varit, att erbjuda unga, talangfulla förare en möjlig karriärväg genom våra mästerskap. Vi hoppas att Joel Bergström följs av fler landslagsförare med sikte på en racingkarriär på hög nivå, säger Wisnander.

Två deltävlingar i Porsche Sprint Challenge Scandinavia avgörs den 30 juni och en den 1 juli på Drivecenter Arena i Fällfors i Västerbotten. (Bild: Armin Hadzic/Porsche Sprint Challenge)

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester