Volvos elbil blir till eldhav – räddad av brandvarnare

Volvos elbil C40 Recharge började brinna mitt under körning på motorvägen. Tack vare en inbyggd brandvarnare hos Volvon kunde föraren och passagerarna rädda sig ur bilen innan den blivit övertänd. 
– De inbyggda säkerhetsfunktionerna uppmanade föraren att köra bilen åt sidan och kliva ut ur bilen. Inga personskador och alla passagerare var i säkerhet, uppger Volvo Cars India i ett officiellt uttalande. 

Ett branddrama med elbilen Volvo C40 Recharge har fått stor uppmärksamhet i Indien, och uppmärksammas bland annat i Times of India och RushLane. Elbilen började plötsligt brinna när föraren körde bilen på en motorväg i Raipur i delstaten Chhattisgarh. Förare och passagerare lyckades ta sig ur bilen innan den blivit övertänd och filmade det dramatiska förloppet. 

Först slår det ut lågor från de bakre hjulhusen, därefter tycks batteriet börja brinna och bilen blir helt övertänd och bränns ut totalt innan räddningstjänst hinner komma till platsen. Nu visar det sig att Volvos bilar har ett inbyggt varningssystem som gjorde att de åkande i bilen kunde ta sig ut i tid. 

– Vi känner till en incident på lördagen som involverade en brand med en C40 under körning. De inbyggda säkerhetsfunktionerna uppmanade föraren att köra bilen åt sidan och kliva ut ur bilen. Inga personskador uppstod och alla passagerare är i säkerhet, uppger Volvo Cars India i ett uttalande. 

Volvo har nu tillsatt en utredning för att ta reda på vad som ligger bakom branden i elbilen. Det är värt att påpeka att elbilar brinner betydligt mer sällan än bilar med förbränningsmotorer, enligt en kartläggning Räddningsverket har gjort. Detta är det första kända fallet med en elbil från Volvo som brinner. 

– På Volvo Cars är vi stolta över våra bilars säkerhet och har tagit denna incident på största allvar. Det nämnda fordonet kommer att noggrant undersökas av våra tekniska experter för att fastställa orsaken. Vi är i kontakt med och fortsätter att stötta kunden, uppger Volvo Cars India. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester