Volvo Cars planerar ny bilfabrik i Indien: ”Tittar på det just nu”

Volvo Cars letar nu en plats för att bygga en ny bilfabrik i Indien eller något annat land i Sydostasien, uppger vd Jim Rowan. Volvo öppnar även för kontraktstillverkning.
– Vi måste se till att vi kan mata andra länder än bara Indien från den platsen. Och därför måste vi titta på logistiken för det. Och även kostnadsfördelarna, säger vd Jim Rowan till Economic Times India.

Volvo Cars har den senaste tiden bjudit in ett antal reportrar till Sverige där flera har gjort intervjuar med vd Jim Rowan. Under ett besök från Economic Times India avslöjar vd Jim Rowan att Volvo letar platser i Indien och Sydostasien för att bygga en ny bilfabrik för elbilar. 
– Vi letar i Asien, det är något vi tittar på just nu, säger Rowan till Economic Times India.

Volvo öppnar intervjun också för att hitta en kontraktstillverkare på samma sätt som elektronikföretagen. Det innebär att ett externt företag tar hand om all tillverkning av Volvos bilmodeller, medan Volvo endast ansvarar för designen. 

Volvo har redan meddelat att de håller att bygga en ny bilfabrik i Kosice i Slovakien, som blir företagets tredje fabrik i Europa. Volvo satsar 13 miljarder kronor i fabriken.  Fabriken ska öppna 2026 och bygga företagets nya generationer av elbilar. 

Volvo Cars har även uppgivit att de fortsätter investera i Torslandafabriken och bland annat satsar på att köpa in megacasting-pressar för att helgjuta chassidetaljer i aluminium. Företaget är idag Sveriges största privata arbetsgivare med över 20 000 anställda.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester