Chock-olyckan: Bilen slungas plötsligt tre meter upp i luften

Helt plötsligt och utan egen förskyllan slungas en Kia rakt upp i luften på motorvägen. Den otäcka olyckan som inte borde kunna hända orsakas av att en pickup tappar sitt hjul. Hela förloppet fångades på film av en Tesla. 

Här är olyckan som inte borde kunna inträffa, och som få hade trott var sann om den inte fångats på film av en bakomvarande Tesla. En Kia Soul håller på att köra om en Chevrolet Silverado pickup när den osannolika olyckan händer på motorvägen utanför Los Angeles. 

Precis under omkörningen lossnar pickupens vänstra framdäck och rullar rakt under Kian. Följden blir att bilen slungas tre meter rakt upp i luften. Bilen voltar ett halvt varv i luften och landar på taket, och voltar ytterligare två varv när den landat. Märkligt nog rikoschetteras lastbilshjulet tillbaka och träffar Kian när den stannat. 

Turligt nog klarade sig passagerarna i Kian oskadda. Bilens krockkuddar löser ut redan efter att den träffat hjulet och slungats upp i luften. Teslaföraren bakom som filmade hela förloppet klarade sig från olyckan tack vare att han höll avstånd och att autopiloten styrde undan från däcket.

Olyckan är en påminnelse om att det oväntade kan inträffa när som helst utan vår egen förskyllan. Även i Sverige händer det att bilar tappar hjulen, särskilt när bilägare glömt att efterdra hjulmuttrarna i samband med byte till sommar- och vinterdäck.