Så blir nya sportbilen Polestar 6 – visas på Goodwood

Nu visas Polestar 6 upp inför sin officiella debut. Bilder är tagna när sportbilen med 884 hästkrafter förbereds inför Goodwood Festival of Speed i England – där den dessutom ska tävla i backen.

Polestar 6 avslöjades för första gången som prototyp i augusti 2022 och biltillverkaren började redan då ta emot reservationer för modellen. Sedan dess har mycket hållits hemligt kring bilen, men det uppges att den ska ha en räckvidd på 48 mil och kunna ge 884 hästkrafter med hjälp av två elmotorer, något vi på Carup skrivit om.

Polestar planerar att officiellt visa upp Polestar 6 för första gången under Goodwood Festival of Speed som börjar den 11 juli och håller på fram till den 14 juli. I Kina har försäljningen av Polestars sportbil redan börjat och där är den prissatt för 1,68 miljoner yuan, som motsvarar 2,4 miljoner kronor.

Förra veckan kunde biltillverkaren dessutom uppvisa positiva försäljningssiffror för Q2. Från Q1 hade leveranserna ökat med cirka 80 procent och gjorde att Polestar lyckats få ut 20 200 enheter i år. Sedan lanseringen av sin första bil har företaget levererat ut 160 000 exemplar på 27 olika marknader.
LÄS MER: