Polestar visar nästan hela nya SUV:en – laddar för Nasdaq

Polestar visar nu upp nya bilder på den kommande SUV:en Polestar 3. Vd Thomas Ingenlath avslöjar att bilen kan komma att byggas i Europa, möjligen i Sverige. 
– Vi kommer expandera produktionen till USA och planerar för Europa också, säger han. 

Inom ett par veckor ska Polestar börsnoteras på Nasdaqbörsen i USA genom en SPAC-affär med Gores Guggenheim. Då investerarklimatet för elbilsaktier är aningen svalt för närvarande gäller det att hajpa intresset hos investerarna. Och Polestar har verkligen en hel del att visa upp när de släpper nya bilder på kommande modeller och en ny film. 

Fronten på Polestar 3 har tydliga Torshammar-lampor, precis som Volvo.

– Vi ska fortsätta vår tillväxt och finnas på 30 marknader nästa år. Det kommer tre nya modeller varav två SUV:ar. Den första blir Polestar 3 inom detta högmarginalsegment. Produktionen expanderar till USA och vi planerar för Europa också, säger vd Thomas Ingenlath. 

Mycket talar för att produktionen i Europa kan komma att ske i Sverige. Volvos fabriker i Gent är av allt att döma fullbelagda med att producera Volvos egna elbilar. Men nya investeringar i Torslandaverken kan innebära att det finns utrymme att bygga Polestar också. 

Bakljusen får samma form som på Polestar 2, men blir betydligt plattare.

Det går bra för Polestar under 2022. När inte ens halva året har gått har 32 000 kunder beställt den gamla elbilsmodellen Polestar 2. Det är en ökning med 290 procent jämfört med 2021. I oktober kommer den nya SUV:en Polestar 3, nästa år visas coupé-SUV:en Polestar 4 och därefter följer GT-modellen Polestar 5 som utmanar Porsche Taycan.

Nu har vi snart sett den nya Polestar 3 från alla vinklar.
I grillen sitter ett SmartZone Sensor cluster för de nya förarassistanssystemen.

Hittills i år har Polestar öppnat i ytterligare sex länder: Förenade Arabemiraten, Kuwait, Hong Kong, Irland, Spanien och Portugal. Företaget planerar att öppna verksamhet i Israel och Italien under andra halvåret av 2022. Nästa år ska Polestar säljas i minst 30 länder.

– Polestar har en unik position bland helt elektriska märken genom att vi redan säljer i 25 länder runtom i världen. Vi är ett riktigt företag, inte ett som består av löften i en presentation. Fler än 55 000 Polestar-bilar rullar idag på vägarna globalt och vi lanserar en fantastisk produktportfölj med tre nya modeller på bara tre år, säger Thomas Ingelath. 

Polestar 5 kommer att visas upp på Goodwood Festival of Speed nästa vecka, förhoppningsvis utan maskering.

Polestar passar på att släppa nya bilder på Polestar 3 som kommer i oktober. En prototyp av Polestar 5  kommer att visas för publik för första gången i samband med Goodwood Festival of Speed 23–26 juni 2022.

– Det är fantastiskt spännande for hela teamet att få uppleva hur vårt företag växer. Vårt orderintag ligger på rekordnivåer och motsvarar mer än 75 000 bilar på årsbasis, vilket ger oss en stark position medan produktionen återgår till det normala, säger Mike Whittington, global försäljningschef på Polestar.

Enligt Whittington kommer företaget ha en kapacitet för suv:arna på 160 000 bilar per år från 2025. Polestar har i sitt prospekt lovat att sälja 290 000 bilar 2025, så då gäller det att öka kraftigt med den gamla Polestar 2-modellen på XC40-bas. 

Thomas Ingenlath, vd för Polestar.