Polestars vändning: Stoppar enormt säljras

Polestar minskade sina leveranser med 17,7 procent under andra kvartalet i år, jämfört med förra året. Det var dock en ökning på 80 procent jämfört med det katastrofala första kvartalet. Samtidigt ökade förlusten för första kvartalet till 2,5 miljarder kronor. 

Polestar har lyckats få fart på försäljningen igen efter det katastrofala första kvartalet då bara 7200 bilar såldes. Andra kvartalet fick bolaget ut 13 000 bilar, visserligen en nedgång med 17,7 procent jämfört med förra året. Jämfört med första kvartalet i år var det dock 80 procent upp. 

Samtidigt släppte Polestar rapport för det första kvartalet som visar att de stora förlusterna fortsätter. Polestar hade en negativ bruttomarginal, vilket betyder att bolaget förlorar pengar på alla tillverkade bilar innan övriga kostnader är betalda. Totalt blev rörelseförlusten 2,5 miljarder kronor. 

Polestar sätter stort hopp till sina nya modeller. Detta är Polestar 4.

Företaget hoppas nu att de nya modellerna Polestar 3 och 4 ska rädda det skuldsatta bolaget. Företaget har ungefär åtta miljarder i kassan inför resten av året. Med det negativa kassaflöde som finns kommer Polestar snart behöva nytt kapital. 

– Vi har ett starkt momentum när vi går in i andra halvåret. Våra två nya stadsjeepar har fått fantastiska recensioner från globala media och de första platserna för provkörning var fullbokade och ytterligare platser fylls snabbt. Vår modellförändring i detaljhandeln accelererar i Europa och vi har förstärkt vår säljledningsgrupp, säger vd Thomas Ingenlath. 
LÄS MER: