Dacia avslöjar ny stor lågpris-SUV: Rekordrymlig

Dacia slår på stort och visar en ny fullvuxen SUV. Nya Dacia Bigster ska utmana större SUV:ar med lågt pris och stryktålighet. Bagageutrymmet blir rekordrymligt.

Dacia har hittat en egen nisch med sina lågprisbilar. Det har gjort Dacia Sandero till Europas mest sålda bil och SUV:en Dacia Duster är också en framångshistoria med hög försäljning. Nu växlar Dacia upp och tar sig an större konkurrenter. 

De avslöjar sin nya SUV Dacia Bigster som riktar in sig på mellanklassen. Den ska bli ett prisvärt alternativ för de som inte vill betala dyrt för en Volvo XC60, VW Tiguan eller BMW X3. Exakt hur billig Dacia Bigster är avslöjas inte ännu. I mångt och mycket en förstorad Dacia Duster. Men Dacia erkänner att den blir lite dyrare än tidigare. 
– Den lyfter samtidigt varumärkets image till en ny nivå med en mer sofistikerad och tekniskt avancerad SUV, uppger Dacia. 

Dacia sticker inte under stol med att de siktar på att ta en ledande position i SUV-klassen. 
– I en tid då ökade kostnader utgör en stor utmaning för många konsumenter erbjuder Bigster ett nytt alternativ utan att kompromissa med komfort, prestanda eller utrymme.

Om bilen håller vad den lovar återstår att se. För att få ner kostnaderna brukar Dacia bland annat kompromissa med säkerheten och få låga betyg i krocktester. De lovar i alla fall att nya Bigster ska vara stryktålig med hasplåtar och karosskydd i ett hållbart material som heter Starle. 

Bigster uppges ha stora utrymmen och ett rekordstort bagage på hela 667 liter, vilket är störst i den mellanstora SUV-klassen. Bilen kommer med en hybriddrivlina på 155 hästkrafter, eller en mildhybrid på 140 hästkrafter. Det finns även en fyrhjulsdriven mildhybrid på 130 hästkrafter. 
LÄS MER: