Så blir Teslas 4 nya super-batterier

Tesla har planer på att lansera fyra olika varianter av 4680-celler med torrkatoder. Superbatterierna kommer att sitta i olika modeller. Företaget hoppas att de nya batterierna ska kunna debutera redan om två år. 

Efter ett flertal förseningar gav Elon Musk en av Teslas batterigrupper ett ultimatum. Något som gav effekt då lösningen hittades kort därefter. Gruppen lyckades ta fram en teknik som gör det möjligt för Tesla att tillverka deras 4680-celler med en torrkatod. Nu ska produktionen utökas. 

Enligt tidningen The Information vill Tesla redan nu ta fram fyra olika varianter av deras 4680-celler med torrkatoder. Batterigruppen verkar dessutom ha fått en ny deadline då Tesla vill ha superbatterierna klara redan fram till 2026.

Cybertrucken till höger har installerats med Teslas torrelektroder.

Teslas fyra nya batterier har designats för olika ändamål och har alla fått varsitt kodnamn. NC05 kallas en och kommer förmodligen att användas av Robotaxi, som ska visas upp för första gången den 10 oktober. En annan har fått namnet NC20 och kommer sitta i SUV:ar och Tesla Cybertruck.  

De sista två batterierna kallas för NC30 och NC50. Båda kommer ha en specialdesignad anod som gör det möjligt för batterierna att ha mer litium. NC30 kommer främst användas av sedaner och NC50 kommer förmodligen att utrustas i nya Tesla Roadster.
LÄS MER: