Superstjärnan byggde exakt kopia på Lamborghini

I tjugo år försökte wrestling-stjärnan John Cena få sin Lamborghini Diablo-replika körduglig. Nu när den äntligen är färdig säljs den av superstjärnan.

John Cena hade fortfarande inte slagit igenom på wrestling-scenen när han beslöt sig för att påbörja ett bilprojekt i början av 2000-talet. Han ville bygga en superbil från grunden och modellen han ville efterlikna var Lamborghini Diablo. Det han inte visste då var att bygget skulle ta 20 år.

Men nu när den är färdigbyggd syns det att mycket kärlek har lagts på replikan. Vid första ögonkastet ser John Cenas Diablo helt äkta ut, men ju närmare du kommer desto mer skillnader från originalet syns.  

Sportbilen har en blå lackering och en interiör som nästan är identisk med hur en riktigt Diablo hade sett ut. Det är enbart små detaljer som synliggör att replikan inte tagits fram av designgeniet Marcello Gandini. 

Men det är när man kommer till vad som gömmer sig under motorhuven som de riktiga skillnaderna syns. John Cena har valt att utrusta sin Diablo med en V12-motor från BMW. Motorn kommer förmodligen från en 7-serie men inga exakta siffror anges. Något som går att säkerställa är dock att Cenas Lamborghini inte besitter de 529 hästkrafterna som originalet kommer med. 

En av de viktigaste faktorerna när köpare vill ha en sportbil är att den ska vara äkta. Men nu när John Cena säljer sin Diablo på Bring a Trailer lär den locka många köpare ändå. Bilen har en rolig historia och har byggts med omsorg. Dessutom ska wrestling-stjärnans kändisskap inte underskattas. Men hur mycket bilen kommer säljas för avslöjas på lördag då auktionen löper ut. Just nu ligger det högsta budet på 772 000 kronor. 
LÄS MER: