Du ser inte dubbelt – denna BMW är på riktigt

Det du ser är faktiskt äkta. Den ovanligt breda bilen är en BMW M3 G80. Bilens kinesiska ägare skapade monstret för att den skulle se häftig ut. 

Det finns breda bilar och så finns det en kinesisk grön BMW M3 G80. Bilens bredd är svår att ta in och framstår som overklig. Men den är faktiskt helt äkta och det finns en rolig historia bakom den.

För en kinesisk man som ägde en Volkswagen Lamando 5XL tyckte bilens utseende var tråkigt och ville därför byta ut det mot något coolare. Han beslöt sig då för att använda karossen från en BMW M3. Tillsammans med några andra delar som han köpte online lyckades han bygga ihop den superbreda bilen. 

Under huven har bilen en 1,4-liters fyrcylindrig motor som inte är särskilt imponerande. Dessutom är bilens insidan inte särskilt häftig för att vara så pass bred, men ägaren hävdar att han kommer spendera mer pengar framöver för att efterlikna hur M3:an egentligen ser ut. 

Han berättar även för kinesiska medier att han hoppas att hans minst sagt udda bil ska kunna inspirera andra att våga vara mer kreativa med sina bilar, enligt Autoevolution. 

LÄS MER: