VW dumpar priset på elbil – nu under 30 000 euro

Volkswagen dumpar priset på sin billigaste elbil i Tyskland. En Volkswagen ID.3 går snart att köpa för 29760 euro. 

Volkswagen ID.3 var elbilen som skulle bli en ny elektrisk Golf när den visades för fem år sedan. Men ID.3 drabbades av mjukvaruproblem och blev betydligt dyrare än VW utlovat från början.  Men nu sänker Volkswagen priset på elbilen och hamnar under den gräns de lovade för fem år sedan.

I Tyskland sjunker grundpriset från 36 900 euro till 33 300 kronor, dessutom erbjuder Volkswagen en köpbonus på 3540 euro. 
– Vi har arbetat intensivt med våra interna kostnader. “Det är därför vi nu kan erbjuda ID.3 Pure till ett betydligt lägre pris, säger försäljningschefen Martin Sander till Braunschweiger Zeitung.

I Sverige kostar ID.3 ännu så länge från 457 600 kronor, men det handlar om en mer välutrustad modell än den tyska. Volkswagen slåss mot kris och fallande försäljning. Länge kämpade de emot priskriget på elbilar, men tycks nu inte ha något val. 
– Vårt mål är att få så många kunder som möjligt att entusiastiska över att byta till elektriska Volkswagens. Attraktiva ingångspriser spelar en viktig roll i detta, säger Sander.
LÄS MER: