Världspremiär: VW Golf Variant och VW Golf Alltrack – se bilderna här

Annons

Nu släpper Volkswagen kombimodellen Golf Variant. 
Modellen kommer också som fyrhjulsdrivna Alltrack, en favorit i Sverige. 
Golf Variant blir betydligt rymligare än den tidigare modellen. 

Volkswagen fortsätter att presentera nya versioner at storsäljaren Golf. Förra veckan var det premiärkörning av laddhybriderna och GTi och nu visas svenskfavoriten Golf Variant. Dessutom drar man direkt täcket av den fyrhjulsdrivna Alltrack med tuffare dekor. 

Annons

Redan standardversionen av Golf rymmer en barnfamilj, även om vi i Sverige föredrar ännu större bilar. Kombin får riktigt rejäla utrymmen och blir större än den tidigare modellen. Bilen har både blivit längre och fått en längre hjulbas. Total längden är på 4,63 meter och hjulbasen 2,68 meter. Jämfört med den sjunde generationens modell har den vuxit nästan en decimeter på längden. Detta ger flera centimeter mer benutrymme. Bredden och höjden är exakt samma som för en vanlig femdörrars Golf. Även bagageutrymmet har ökat till 611 liter jämfört med 605 tidigare. 

Variant kommer i flera utföranden direkt, bland annat den sportiga R-lineversionen. En modell som blivit populär i Sverige är den fyrhjulsdrivna Skogsmulleversionen Alltrack med plastdetaljer som gör bilen lite mer oöm.  Den ska också få dra upp till 2000 kg. 

Annons

När det gäller motoralternativen så kommer bilen med samma drivlinor som vanliga Golf, vilket innebär bensin på 110 eller 150 hk, eller diesel på 115 hk. Enligt uppgift kommer den inte som laddhybrid, då den skulle konkurrera för mycket med Passat GTE. Däremot går det att få mildhybrid. 

Annons

Köp din Volkswagen online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *