Drama med Porsche: Störtade från tredje våning

En kvinna i en Porsche störtade ut från tredje våningen från ett p-hus. Utan ett träd hade hon dödsstörtat.
– Med tanke på omständigheterna var hon lugn, sa räddningsledaren Xavier Jones till lokal-tv.

Det var i måndags eftermiddag som den här kvinnan skulle parkera sin Porsche Cayenne Coupe i ett parkeringsgarage. Hon hade en del ärenden att göra i Coral Gables och hittade en bra plats på tredje våningen i ett parkeringsgarage, centralt beläget vid San Remo Avenue.

Men när hon skulle ställa bilen hände något märkligt. Kvinnan råkade förväxla gasen och bromsen. Då rusade bilen rakt igenom betongväggen och hon skulle störta mot en säker död, om det inte funnits ett träd nedanför.

Bild: Coral Gables Fire Department

Trädet fångade upp bilen inför den snabbt växande folkmassan. Snart ringde man också räddningstjänsten som snabbt kom till platsen. Då gungande bilen vanskligt på grenarna som kämpade för att hålla uppe tyngden från Porschen som väger nästan 2,5 ton.

Efter en stund lyckades räddningspersonalen få kontakt med kvinnan. Man arbetade intensivt med att få loss och rädda henne innan trädet riskerade att duka under. 
– Jag kan tänka mig att hon var ganska omskakad, men om man ser till situationen var kvinnan förvånansvärt lugn, säger räddningschefen Xavier Jones.

Till slut gick det, kvinnan räddades nästan helt oskadd inför publikens jubel. Men gatan var tvungen att spärras av. Man ville inte att någon skulle få en stor SUV i huvudet. Därefter kom en lyftkran som fick ner bilen. 

Ingenjörer har nu inspekterat skadan på parkeringsgaraget för att bedöma om när det kan öppna igen. Inte heller vet man om det kommer att bli något rättsligt efterspel till kvinnans fadäs, men med tanke på vad bilen kostar, så var hon säkert välförsäkrad.