Skrällen: Nya Audi Q5 har fyra bromsljus

Audi testar nytt och lanserar sin nya Audi Q5 med fyra bromsljus. Det fjärde ljuset kommer att synas på bakluckans glas.

Audi väljer med sin senaste Q5-modell att bygga in ett fjärde bromsljus på bilen. Det kommer att synas på bakluckans glas och fungerar genom en inbyggd projektorlampa på undersidan av spoilern. Ljuset kommer att vara bredare och längre än det vanliga bromsljuset ovanför. 

Inställningen kommer dock att enbart finnas utrustad på europeisk mark eftersom amerikanska varianter kommer med en helt annan inställning. I stället för en vanlig linje kommer Q5 i USA att lysa upp “Quattro” på bakrutan. I Europa får biltillverkaren inte ha den inställningen eftersom det framstår som ogiltig reklam, skriver Motor1. 

Det extra bromsljuset Audi valt att lansera känns på många sätt som en häftig och smart funktion. Att vara övertydlig i trafiken är nästan alltid en bra sak. Dessutom har EU har infört nya regler där nytillverkade bilar ska en nödbromssignal installerad. Alltså känns ett fjärde bromsljus rätt i tiden.
LÄS MER: