Så galet snabb är en Golf med 911 hk 

Vad händer om du sätter en VR6-motor på 911 hästkrafter i en Volkswagen Golf? På utsidan ser den nästan ut som vanligt – men Golfen klarar 402 meter på en galet snabb tid. 

Kim Paetz Mk2 Volkswagen Golf ser ut som vilken annan Golf som helst. Men under huven gömmer den ett riktigt kraftpaket eftersom Paetz har utrustat sin Golf med en 2,9-liters VR6-motor. Som om inte det var nog valde han även att installera en EFR 9180 turbo. Tillsammans gör detta det möjligt för Golfen att uppnå 911 hästkrafter med ett vridmoment på 1000 Nm. 

Bilen är fyrhjulsdriven och när Kim Paetz var med och tävlade i L8Nights 402-meters tävlingar i Berlin lyckades Youtubekanalen “VeeDubRacing” fånga Golfen på film. Där får vi bland annat se hur snabb den faktiskt är. Siffror som lär imponera på de flesta. 

Golfen med 911 hästkrafter och “Hot-Wheelz” på registreringsskylten är med och kör flera 402-meters race och den bästa tiden Paetz lyckas uppnå är 10,07 sekunder med en topphastighet på 238 km/h.  Det är en tid som inte riktigt slår de snabbaste bilarna i dag, men en tid som är otroligt imponerande för en Golf som nästan ser ut som en standardbil.
LÄS MER: