Ny bisarrt snabb Porsche 911 med Formel 1-motor

En extrem på gränsen till bisarr gatulaglig restomodell av en Porsche 911 med F1-motor debuterar under sommaren. TAG Championship som den heter har legat i linningen i ett par år men kommer äntligen att visas upp under den årliga Goodwood Festival of Speed i Storbritannien. Bilen väger 920 kg, har 630 hk och en V6:a som varvar upp till 10 250 rpm.

Det finns väldigt många restomodeller. Vissa är bättre än andra. Till exempel den här. Lanzantes Porsche 911 med en V6 Formel 1-motor från 80-talets McLarens. Bilen har legat i luften ett tag men smygvisas nu, cirka en månad innan den officiellt presenteras under brittiska motorspektaklet Goodwood Festival of Speed, som arrangeras 11-14 juli.

TAG Championship som den heter sticker sannerligen ut och låter kanske lite bekant för somliga. Redan 2019 presenterade Lanzante sin 911 med F1-motor för första gången, TAG Turbo hette den. Men nu kommer uppföljaren. 

Lanzante har redan släppt en version av Formel 1-Porschen, men nu kommer en ännu lättare och mer kraftfull version.

Vid första anblick ser det ut som en racerbil men bilen är faktiskt fullt laglig att köra med på gatan. Med sina ynka 920 kg och 1,5-liters F1-motor får du en utväxling på 630 hästkrafter. Som om inte det vore nog kan motorn dessutom rotera upp till häpnadsväckande 10 250 rpm.

Bildbevisen är fortfarande knapphändiga men det har avslöjats att karossen, fälgarna och de keramiska bromsarna är i kolfiber, därav fjädervikten. Den icke traditionella V6:an är kopplad till en sexväxlad växellåda från en 993. Med tanke på att TAG Porshe Formel 1-motorer inte växer på träd kommer bilen troligtvis bara att produceras i den väldigt lilla skaran om tre exemplar, rapporterar Autoblog.
LÄS MER: