Här kommer Polestars Porsche-dödare med 884 hk till Goodwood

Här anländer Polestars nya Porschedödare till Goodwood Festival of Speed. Bilen får 884 hästkrafter och 900 Newtonmeter i vridmoment. 
Nu ska Polestar 5 visa upp sig i den mytomspunna Goodwood-backen. 

Samtidigt som Polestar gör sin debut på Nasdaqbörsen visar nya sportmodellen Polestar 5 upp sig på Goodwood Festival of Speed i Storbritannien. Bilen blir en stark konkurrent till Porsche Taycan och Tesla Model S och får hela 884 hästkrafter. Den kommer att ha fyrhjulsdrift och 800 volts laddning. Modellen blir den första som Polestar utvecklar fristående från Volvo.  

Några prestandasiffror finns inte ännu, men med ett vridmoment på 900 Newtonmeter är det sannolikt med en acceleration upp till 100 km/h på cirka tre sekunder.

Fortfarande handlar det om en lätt maskerad bil som visas upp, och den slutgiltiga modellen visas någon gång i slutet av nästa år. Patentritningar har tidigare visat att bilen inte får någon traditionell bakruta, utan att en kamera kommer att ordna bakåtsikten. 

– Polestar 5 är på väg att bli en fantastisk fyradörrars GT-bil och en riktig Polestar i grunden. Plattformen kombinerar egenskaper från prestandabilar i små volymer med moderna tekniska landvinningar som gör att vi kan sätta ett lätt och vridstyvt sportbilschassi i storskalig produktion, säger Pete Allen, utvecklingschef hos Polestar i Storbritannien.

Enligt Polestars teknikchef Jörg Brandscheid kommer den nya drivlinan att höja ribban till en ny nivå hos Polestars prestandabilar. Ja, under helgen lär vi få veta när bilen visar upp sig på Goodwood Festival of Speed.