Övergivna Saab-hallen sorgligt vandaliserad

Saab-återförsäljaren övergavs när Saab gick i konkurs. Nu är förfallet totalt och många lågmilade Saabar har blivit svårt vandaliserade. 
– Vissa av bilarna har inte gått många mil, det är så sorgligt, säger svenske youtubern Daniel som nyligen besökte bilhallen. 

En Saab-återförsäljare någonstans i Frankrike övergav sin bilhall och kastade nyckeln. Saab-hallen med över 20 bilar har nu förfallit svårt och tycks vara helt bortom räddning. Det senaste året har förfallet och vandaliseringen tilltagit. Fina lågmilade Saabar är nu helt bortom räddning och den spöklika bilhallen får Saab-entusiaster att gråta. 

– Känslan att gå runt där inne är väldigt häftig men sorglig på sanna gång, både med tanke på bilarna och ägaren. Jag har kollat på några bilar med analoga mätare och det är inte många mil på dom. Det finns några bilar som går att rädda bara man har tid och orken, säger Daniel på En PK-fri kanal på Youtube som nyligen besökta bilhallen. 

Bakgrunden till att Saabhallen övergavs med bilar, broschyrer och inredning kvarlämnad är att återförsäljaren inte klarade av konkursen 2011. Många andra Saabhandlare övergick till andra bilhandlare, men här slogs hallen igen för alltid. Den franska Saab-återförsäljaren öppnade 1972 och var då en av Frankrikes första auktoriserade återförsäljare. 

Bland de kvarlämnade bilarna, som mestadels är Saab, finns bland annat modellerna 9000, 9-3 och 9-5. Bilarna har nu strippats på delar och vissa täcks av graffiti. 
– Det har förfallit mycket på bara ett år. Känslan att gå runt där inne är väldigt häftig men sorglig på sanna gång, både med tanke på bilarna och ägaren. Det är många saker som har försvunnit sen jag var där förra året, men förhoppningsvis har dom kommit till nytta i andra Saabar, säger Daniel. 

Taket i hallen är trasigt och en bit av plåtväggen har brutits upp. Vattenläckor har fått flera av bilhallens väggar och paneler att börja mögla. Att bilhallen eller några av bilarna kommer att räddas verkar tyvärr vara lika omöjligt som att bilmärket Saab ska återuppstå. 
LÄS MER: