Fynda Michael Jordans BMW – billigare än skorna

Basketstjärnan Michael Jordans matchskor från Last Dance såldes för 22 miljoner dollar. Nu har du chansen att köpa hans BMW 850i med sexväxlad manuell låda för en bråkdel av det priset. Bilen är i otroligt fint skick och säljs just nu på auktion. 

Michael Jordan är tidernas bästa basketspelare med sex NBA-mästerskap. Han blev också den första miljardären i NBA:s historia, och här snackar vi dollarmiljardär. Det mesta Michael Jordan har tagit i brukar vara högvilt bland samlarna. Förra året såldes hans Nike Air Jordan 13 från hans sista finalmatch ”The Last Dance” 1998 för ofattbara 22 miljoner kronor. 

Vi som gillar bilar får förstås betydligt mer habegär av hans gamla bil. Michael Jordan har ägt många fantastiska bilar och äger ett helt Nascar-team, men detta är ett av de mest stilrena åk. Det handlar om en BMW 850i från 1991 som Michael köpte i Illinois. BMW:s värsting var dessutom förädlad med AC Schnitzer fälgar och kjolkit. Bilen är lackerad i färgen Mauritius Blue metalliclack, och inredningen är i krämfärgat läder. 

Under huven finns BMW:s ikoniska V12-motor på fem liter och 300 hästkrafter. Den spakas via en sexväxlad manuell låda. Ljudet är något alldeles extra för motorn andas via ett MagnaFlow-avgassystem. Bilen har bara gått 4800 mil och den nuvarande ägaren har haft bilen i sin vård ända sedan 1995. Just nu är budet hos Bring a Trailer på klart överkomliga 71 000 dollar, då har du pengar kvar till helt nya skor. 

LÄS MER: