Körde aldrig sin Koenigsegg – säljs för mer än dubbla nypriset

Nu finns chansen att köpa en helt okörd Koenigsegg Regera från 2019. Bilen såldes ny till en kinesiska ägare – men togs aldrig ut på vägen. Nu säljs den för mer än dubbelt så mycket som den kostade ny för fyra år sedan.  

Under förra året levererade Koenigsegg den allra sista bilen av Regera-modellen. Modellen presenterades för första gången på bilmässan i Genève mars 2015. Produktionen var redan från start bestämd till 80 exemplar. Bilarna sålde slut på bara ett par år, trots en prislapp på långt över 20 miljoner kronor.   

Tåget har dock inte gått helt för att köpa en nya Regera i okört skick. Nu säljs en Regera i Dubai, som bara har körts några få inkörningskilometer på fabriken.  Enligt Koenigsegg Registry är bilen mycket berest trots den obefintliga körsträckan. Den började sitt liv med att levereras ny i London av SuperVettura. Sedan kom bilen till Hong Kong där den bjöds ut till försäljning. 

Förra året kom bilen till Dubai och bjöds till en början ut för 110 miljoner kronor. Nu har priset sänkts rejält hos handlaren 66 Motors, men även 52 miljoner kronor är mycket pengar, och mer än en fördubbling av nypriset på cirka 20 miljoner kronor. 

Modellen är en av de allra snabbaste och mest kraftfulla hybridbilar som någonsin producerats och saknar traditionell växellåda. Accelerationen upp till 100 km/h går på otroliga 2,8 sekunder. Genom att bilen saknar växellåda är toppfarten något lägre, men 400 km/h räcker långt, och dit går det fort. 

Den totala effekten i bilen är 1521 hästkrafter från en V8-motor med dubbelturbo i kombination med tre elmotorer.