Ikonisk BMW M3 CSL reas ut på auktion – gått 470 mil på 20 år

En av BMW:s mer ikoniska modeller – i nyskick efter 20 år. Nu säljs lättviktsmodellen BMW M3 CSL i nyskick med bara 470 mil på mätaren. Vår egen kung hade en likadan. Bilen reas ut till rena fyndpriset men det finns en hake.

Som en del av bilsamlingen The Bavarian Legends Collection säljs nu en BMW M3 CSL i otroligt skick. Auktionshuset RM Sotheby’s kallar den för tidsmaskin. Bilen ser inte ut att ha åldrats sedan 2002, så helt fel ute är de inte. Mätaren står bara på 470 mil. 

BMW M3 av E46-generationen börjar bli mycket åtråvärd redan i grundversionen. Men det är CSL,  Coupe Sport Leichtbau, som verkligen får igång BMW-fansen. Lättviktsvarianten lanserades 2002 och är hela 110 kg lättare än vanliga M3. Viktminskningen uppnåddes genom tunnare rutor, mindre ljudisolering, kolfibertak, borttagen stereo och AC, samt mer spartanskt baksäte. 

Endast 1383 bilar tillverkades i BMW:s fabrik i Regensburg. En av köparna till M3 CSL var faktiskt kung Carl XVI Gustaf som väckte stor uppmärksamhet när han krockade M3:an i en rondell i Norrköping år 2005. 

Nu kan du få tag i ditt eget exemplar, okrockat och nästan okört.En BMW M3 CSL i otroligt nyskick säljs på RM Sotheby’s auktion Motorworld München. Bilen är  precis som ingen bil Silver Grey Metallic. Interiören är i amaretta konstmocka och bilen har sexväxlad manuell låda. 

RM Sotheby’s anger det förväntade värdet till mellan 330 000 och 550 000 kronor, men det finns en hake. Bilen är oregistrerad och köparen måste endera exportera den utanför EU och ta tillbaka den eller betala tull för bilen. Det verkar dock vara värt mödan, för i vanliga fall kostar en M3 CSL i toppskick långt över en miljon kronor.