78-årige Arthur chockar omgivningen: Kör en Audi med 1100 hk

Lilla Audi TT RS är en riktigt snabb redan från standard med sina 400 hk. 
Men 78-årige Arthur chockar omgivningen med sin Audi. Den femcylindriga motorn ger hela 1100 hk – och bilen slår rekord som världens snabbaste TT RS.

 Både bilen och ägaren får sägas vara speciella i det här fallet. Det är inte helt vanligt att 78-åringar äger en Audi TT RS, och det är ännu mer ovanligt att de trimmar upp den till över 1100 hk. 

Men brittiske gentlemannen Arthur är en mycket speciell man. Han nöjde sig inte med standaradmodellens 400 hk och 480 Nm, utan har låtit göra ett antal modifieringar av sin Audi TT RS, bland annat större turbo. Med 1100 hk får bilen en acceleration mellan 100 km/h och 200 km/h på 3,2 sekunder, vilket uppges vara världsrekord för en Audi TT-RS. Det ska också vara den tionde snabbaste Audin i världen. Måste vara perfekt när 78-åringen ska göra omkörningar. 

Det är inte första gången Arthur visar upp sina extrema bilar. För några år sedan hade han en BMW M135i med 560 hk som också gick som ett skott. Den sålde han och bytte ut mot en Golf R med 600 hk. Golfen visade sig dock inte helt pålitlig så i stället blev den en Audi TT RS som byggd av Storm Developments som först hade 900 hk, och nu ger 1100 hk. 

Arthur är ett levande bevis för att du inte behöver köra tråkiga bilar bara för att du haft ditt körkort i några extra år. 

Köp din tt-rs online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *