Volvo lägger ner en av sina populäraste modeller i Sverige

Volvo lägger ner en av sina populäraste modeller i Sverige, kan Carup avslöja. Laddhybridmodellen av Volvo XC40 Recharge går inte längre att köpa. 
– Det stämmer att XC40 laddhybrid inte kommer att erbjudas i Sverige längre i och med att modellår 2023 sålts slut, bekräftar Magnus Holst, PR-chef för Volvo Cars i Sverige. 

Volvo Cars har halkat efter när det gäller försäljningen av elbilar i Sverige, men samtidigt varit marknadsledare på laddhybrider de senaste åren. En av de absolut populäraste laddhybriderna har varit Volvo XC40 Recharge, som funnits med flera olika motorstorlekar. 

Modellen har sålt i över 6000 exemplar de senaste två åren och varit Volvos tredje bäst säljande laddhybrid och sexa på topplistan över laddhybrider totalt i Sverige. Bara i år har 1200 bilar registrerats, enligt Car.info. Men nu är det slut. 

Volvo har bestämt sig för att lägga ner den populära laddhybrid-SUV:en i Sverige, och den går inte längre att beställa. Varken via hemsidan eller hos handlarna. Volvo Cars bekräftar för Carup att modellen är nedlagd i Sverige. Den som vill ha en laddhybrid-SUV är nu hänvisad till Volvo XC60 som kostar från 650 000 kronor. 

Bilen finns kvar i konfiguratorn på vissa marknader, men kommer att läggas ner, bekräftar Volvo nu. Tidigare i veckan kom nyheten att Volvo lagt ner sedanmodellen S60 i Storbritannien, men den modellen finns än så länge kvar i Sverige. 

Vad nedläggningen av XC40 laddhybrid beror på har Volvo inte velat uppge för Carup, det går att spekulera i att Volvo vill styra över köparna på helt elektriska bilar. Volvo XC40 Recharge finns även i en helt elekrisk modell som Carup har testat här. Den 9 november presenteras nya elbilen Volvo EX90.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester