Volvo: Därför lägger vi ner laddhybriden XC40 i hela världen

Volvo bekräftar nu att de helt slutar tillverka laddhybridversionen av Volvo XC40. Istället hoppas de att den helt elektriska XC40 ska fylla kundernas behov.
– Som ett resultat kommer tillverkningen av plug-in-hybridvarianter av XC40 Recharge att avslutas – produktionen kommer att upphöra helt i mitten av 2023, säger Magnus Holst, PR-chef på Volvo Cars Sverige. 

Igår kunde Carup avslöja att Volvo lägger ner en av sina populäraste modeller i Sverige. Laddhybridversionen av Volvo XC40 Recharge går inte längre att beställa hos handlarna eller på nätet. Modellen har sålt i över 6000 exemplar de senaste två åren. 

Nu bekräftar Volvo Cars för Carup att modellen läggs ner i hela världen. Tillverkningen kommer att avslutas i mitten på 2023 och efter det är kunderna som vill ha en laddbar XC40 helt hänvisade till elbilen Volvo XC40 Recharge. Under 2023 kommer Volvo också att presentera nya EX30, en mindre elektrisk SUV. 

– Vi är nu inne i en snabb omvandling av vårt produktutbud, vilket inte bara innebär att vi går mot full elektrifiering utan också att vi går över till en ny plattform för en rad teknologier i alla våra bilar. Vi kommer naturligtvis att behöva utvecklas och konsolidera vårt sortiment när vi prioriterar elbilar och gör denna tekniska omställning. Som ett resultat kommer tillverkningen av plug-in-hybridvarianter av XC40 Recharge att avslutas – produktionen kommer att upphöra helt i mitten av 2023, säger Magnus Holst på Volvo Cars till Carup. 

Redan 2025 ska varannan såld Volvo vara helt elektriska och 2030 ska alla Volvo vara elbilar. Om en vecka presenteras nya Volvo EX90, i väntan på det finns helt elektriska XC40 Recharge och C40 Recharge för den som vill ha en laddbar Volvo-SUV.  

– Med en räckvidd på över 400 km är vi övertygade att den helt elektriska XC40 levererar tillräcklig räckvidd för att tillgodose de allra flesta konsumenternas behov, säger Magnus Holst. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester