Tesla rear ut Sveriges snabbaste bil – jätterabatt

Nu är det rea på Sveriges snabbaste bil. Tesla säljer ut lagerbilar av Model S Plaid med 1020 hästkrafter med jätterabatt. Men på Blocket går det att hitta ännu billigare exemplar.

Tesla har gjort sig kända för att sänka priser och skaka om elbilsbranschen under året. Men de dyraste modellerna Model S och Model X har hittills inte fått så stora prisjusteringar. Försäljningen verkar dock gått lite trögt efter en initial leveransrusch. Hittills i år har Tesla registrerat drygt 350 Model S och 212 Model X i Sverige.

Men nu har den som vill komma över ett exemplar av Sveriges accelerationssnabbaste bil och rekordhållaren runt Nürburgring en möjlighet. Tesla rear ut ett antal lagerbilar med rabatt på 95 000 kronor. Men direkt billigt är det ändå inte. Med utrustning ligger de billigaste Model S Plaid på 1 496  120 kronor. Den som vill fynda en Plaid billigare kan hitta ännu lägre priser på Blocket, där säljs en nästintill ny Plaid för 1299 000.

Tesla rear ut Model S Plaid med en rabatt på 95 000 kronor. Men på Blocket finns ännu billigare bilar.

Men för de flesta är accelerationen på 2,1 sekunder upp till 100 km/h en ganska onödig om än häftig leksak. Då framstår den mer normala versionen av Model S som ett vettigare köp. 0-100 km/h på 3,2 sekunder räcker mer än väl, och bilen slog nyligen rekord i räckviddstest med 672 km. Även här får du 95 000 kronor i rabatt på lagerbilar. 

Likaså på den sjusitsiga SUV:en Model X är rabatten i flera fall 95 000 kronor. Även från USA och flera andra länder kommer uppgifter om att Tesla rear ut lagerbilar på Model S och X.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester