Tesla Model Y dominerar försäljningen i Kina 

Teslas Model Y dominerar elbilsförsäljningen i Kina. I juni sålde Elon Musks företag 71 007 exemplar av modellen som nu är störst på den kinesiska marknaden. 

Teslas Model Y var den mest sålda bilen globalt förra året. I Europa och USA har modellen det lite tuffare. Men nu har dess försäljning ökat på världens största elblsmarnad Kina från 203 900 exemplar 2023, till 207 817 i år. Siffrorna innebär att modellen är den mest sålda elbilen i Kina under första halvåret av 2024. 

Samtidigt som försäljningen ökade i Kina minskade den i USA med cirka 20 procent jämfört med förra året. Tesla Model Y har även sålt fyra gånger så mycket i Sydkorea jämfört med 2023, skriver Electric Vehicles. 

Tesla Model Y.

Den nya versionen av Model Y har länge ryktats vara nära, men enligt Elon Musk själv kommer vi få vänta till nästa år. Tidigare har han uttryckt en viss typ av ilska mot alla uppgiter att Model Y skulle komma redan 2024.
– Det finns ingen ny Model Y i år. Snälla sluta antyda att det finns, eftersom det skadar vår försäljning av den nuvarande versionen, skrev Elon Musk på X.
LÄS MER: