Tesla dumpar priset på självkörning med 33%

Tesla dumpar priset på sin självkörningsteknik Full Self Driving. Över en natt blev priset med 44 000 kronor lägre. I Sverige är priset oförändrat – trots att FSD inte fungerar här. 

I fredags sänktes priset på flera Teslamodeller i USA, nu dumpas även prissättningen på självkörningen Full Self Driving. Tidigare har den kostat 12 000 dollar, men natten till söndagen sänkte Tesla priset på sin hemsida till 8000 dollar, motsvarande 44 000 kronor och en sänkning med 33%, en nyhet som Reuters var först med att rapportera om

Elon Musk har vid flera tillfällen sagt att Teslas självkörning ska bli mer lönsam för företaget än elbilarna. I USA har tjänsten förbättrats kraftigt sedan den börjat använda AI. Den kan nu köra riktigt bra även under svåra trafikförhållanden i städer. Den 8 augusti ska Tesla visa upp en Robotaxi som baserar sig på självkörningstekniken.

Full Self Driving går att köpa även i Sverige för 77 700 kronor, ett oförändrat pris. Men här fungerar inte FSD överhuvudtaget, trots att Tesla säljer produkten för framtida användning. Tesla har hoppats få den godkänd i EU, men EU-regler gör att godkännandet ser ut att dröja. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester