Nya super-husbilen dyrast i sommar – en rullande lyxdröm

Vem är värst under camping-sommaren 2021?
Vario Mobil visar upp en rullande sexhjulig lyxsvit på 26 ton med eget sportbilsgarage för nio miljoner kronor. 
Nya flaggskeppet Perfect 1200 bygger på Mercedes Actros och har 530 hk från en 12,8-liters V6 diesel. 

Tidigare berättade vi på CarUp om svenska husbilen Scania NL Exclusive Line Motorhome S650 för 7,5 miljoner kr som kan vara lyxigaste i världen. Nu ger sig tyska Vario Mobil in i lyxmatchen och presenterar ett nytt rullande flaggskepp med en högre prislapp. 

Nya Vario Perfect 1200 är en rullande 12 meter lång lyxsvit som bygger på ett Mercedes Actros-chassi. Husbilen väger 26 ton och har en 12,8-liters V6-diesel på 530 hk. Bilen har eget sportbilsgarage i aktern och en avskalad typ av lyx i den lyxiga bodelen. 

Dessutom finns tre utskjutbara delar på husbilen som gör att du kan utöka bostadsytan vid behov, och om det finns plats på campingen. Möblerna är tillverkade i ädelträ och klädda med exklusivt krämfärgat läder. I köket och badrummet är det massiva sten- eller träbänkar som gäller där handfaten sitter. Naturligtvis finns det diskmaskin, och alla lådor låses automatiskt när bilen rullar. 

Om hela familjen vill duscha på morgonen är det inga problem. Varmvattenberedaren är på 17 kW, vilket är mer än i en normalstor villa. 

Prislappen är ganska svettig, och då ingår inte ens sportbilen som du parkerar baktill i garaget. Vario Perfect går på över nio miljoner kronor. Det finns dock mindre modeller för endast sex miljoner kr.

Fakta Vario Perfect 1200
Chassi: Mercedes-Benz Actros 2553 LL 
Motor: 530 hk, 12,8-liters diesel V6. 
Vikt: 26 ton 
Längd: 12 meter, bredd: 2,55 meter, höjd: 3,95 meter. 
Pris: 9 miljoner kronor.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester