Snabbväxande bilhandlaren:  ”Vi ska bli nummer ett i Europa”

Med över 260 000 sålda bilar har bilhandlare kedjan Kamux växt snabbt sedan starten 2003. Siktet är nu inställt på att bli Europas främsta detaljhandelskedja med fokus på försäljning av begagnade bilar.
– Vi har en tydlig och ambitiös vision och vi är mycket stolta över att nu öppna två nya bilhallar i Sverige, säger Robin Toss, vd på Kamux i Sverige.

Den finska bilhandlarkedjan Kamux, som köper och säljer begagnade bilar, har sedan företaget grundades 2003 haft en lönsam tillväxt historia.
Företaget är ledande i Finland när det kommer till begagnade bilar och är listade på Nasdaq Helsingfors.
Med sammanlagt 77 bilhallar i Sverige, Finland och Tyskland är ambitionen hög med målet att bli nummer ett i Europa på en marknad för försäljning av begagnade bilar som är stor och fragmenterad. Nu tar Kamux nästa steg i Sverige och öppnar två nya bilhallar strax utanför Stockholm, på Värmdö och i köpcentret Heron City.

– Kamux har en tydlig och ambitiös vision och vi är mycket stolta över att nu öppna två nya bilhallar i Sverige. Detta är något som kommer att stärka vår position på marknaden för begagnade bilar ytterligare, säger Robin Toss, vd på Kamux i Sverige.
– Kamux affärsmodell utgörs av en kombination av fysiska butiker och digital närvaro för att möta alla kunders behov, något som visat sig vara extra viktigt under coronapandemin. Kombinationen är bevisligen ett framgångsrecept och vi är nu redo accelerera ännu mer.

Begagnade bilar är populära. På grund av den nya fordonsskatten och nya utsläppsregler har konkurrensen på marknaden stigit markant de senaste åren. Och trots den senaste tidens ekonomiska osäkerhet till följd av coronapandemin, utökar Kamux sin verksamhet genom etableringen av de nya bilhallarna.

– Vi märker att det finns ett stort intresse för begagnade bilar generellt, speciellt nu under rådande tider. Dels för känslan av att bidra till en cirkulär ekonomi genom att välja begagnat före nytt, och dels för att det är en bra affär för plånboken, säger Robin Toss.

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *