Polestar chocksänker priser – blir billigare än Tesla

Trots att Polestar lovat att inte ge sig in i priskrig och dumpa priserna dumpas nu priserna kraftigt. Över natten har Polestar 2 Long Range Dual Motor blivit 65 000 kronor billigare. Det innebär att den nu är 170 kronor billigare än motsvarande Teslamodell. 

Så sent som för någon vecka sedan gick Polestars vd Thomas Ingenlath ut och kritiserade priskriget under sista kvartalet. Priserna var enligt Ingenlath på en nivå Polestar säger nej till. Men nu gör elbilsmärket en 180-graderssväng, trots att företaget redan har noll eller minusmarginal på varje bil.

– Vi har gjort väldigt klart att vi inte kommer ge oss in i något priskrig för att uppnå volymmål eftersom vi vill bibehålla vår premiumposition. Vi springer definitivt inte efter Tesla, har Thomas Ingenlath, vd för Polestar sagt i en intervju med Reuters. 

Över natten har Polestar chocksänkt två versioner av Polestar 2, vilket innebär att de nu har lägre listpris än motsvarande Teslamodell. Polestar 2 Long Range Dual Motor sänks med 65 000 kronor och kostar nu 609 000 kronor, något Vi Bilägare var först med att berätta. Lägligt nog är det nya priset 170 kronor mindre än Teslas motsvarande Model 3. 

Det innebär också att den fyrhjulsdrivna modellen av Long Range har samma pris som den bakhjulsdrivna, som därmed blir relativt irrelevant för köparna. Även Polestar 2 med Performancepaket och 476 hästkrafter sänks med 65 000 kronor. 
LÄS MER: