Så häcklas Tesla och Elon Musk av Polestar på Twitter

Här är Polestar-vd:n Thomas Ingenlaths sarkastiska kommentar mot Elon Musk och Tesla. När Tesla inte visat någon ny modell på snart fyra år – skickar Polestar ut en spionbild på tre nya modeller som nu vintertestas i norra Sverige. 
– Vi kanske saknar konsten att använda Twitter till vår fördel, men vi saknar inte konsten att utveckla fantastiska elbilar och leverera vår portfölj, skriver Thomas Ingenlath. 

Polestar må vara ett relativt nytt elbilsmärke, men med det i beaktande har de anmärkningsvärt många nya modeller på väg ut. Vd Thomas Ingenlath skickar nu ut en spionbild när nya Polestar 3, 4 och 5 vintertestas samtidigt i norra Sverige. Utöver det är även sportbilen Polestar 6 på gång.

Med bara 6452 följare på Twitter är Thomas Ingenlath ljusår efter Teslas Elon Musk som nu har 131,8 miljoner följare. Men Ingenlath skickar en rejäl känga till Musk på Twitter. Tesla har haft svårt att få ut flera modeller de visat upp. Tesla Roadster är inte klar fem år efter visningen, och Tesla Cybertruck fyller fyra år utan att någon köpare fått bilen.
– Vi kanske saknar konsten att använda Twitter till vår fördel, men vi saknar inte konsten att utveckla fantastiska elbilar och leverera vår portfölj, skriver Thomas Ingenlath. 

Den största nyheten på spionbilden som Thomas Ingenlath skickar ut är Polestar 4. Det här är första gången vi får se bilen utan större kamouflage. Bilen blir betydligt mindre än Polestar 4 och är en crossover-coupé med kraftigt sluttande tak. Bilen får en rejält tilltagen motorhuv, vilket lär ge den snygga proportioner. Bilden avslöjar också att den får infällda dörrhandtag. Baklyktorna tycks vara av samma typ som Polestar 5, och gå över hela bilens bredd. Bilen kommer att visas i sommar och den tippas få en räckvidd på omkring 60 mil. 

Polestar 5 är desto mer visad, även om bilen kommer ut efter fyran. Den har visats upp som konceptbilen Precept, det har kommit patentskisser och Polestar har visat en dokumentär om bilen. Polestar 5 blir en prestandasedan som ska utmana Tesla Model S och Porsche Taycan. Vi kan räkna med en fyrhjulsdriven bil med minst 880 hästkrafter och riktigt grymma fartresurser. 

Polestar 3 är ju redan officiellt visad, men tydligen återstår det att göra en del vintertester då leveranserna inte startar förrän i slutet av 2023. Trean får en räckvidd på 61 mil och ett 111 kWh-batteri. Den har fyrhjulsdrift och 517 hästkrafter i Performance-verison. Bilen blir mer strömlinjeformad än Polestars tidigare modeller, då den är byggd för att vara elektrisk redan från början. En spännande detalj är en aero-vinge integrerad i fronthuven ochen aero-vinge integrerad i den bakre spoilern och ett aero-blad baktill.

Polestar går bättre än de flesta elbilsmärken och lyckades överträffa sitt försäljningsmål med liten marginal och fick ut över 51 000 bilar förra året. Men nya modeller kostar mycket pengar att ta fram, och företaget kommer redan till sommaren att behöva fylla på kassan med nya miljarder. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester