Ny super-Tesla visas upp – gör 0-100 km/h på 1,1 sekund

Den kommande sportbilen Tesla Roadster visas nu upp på en utställning i USA. 
Där bekräftas det att bilen blir den snabbaste i världshistorien. 
0-100 km/h går på 1,1 sekund med Space X-paketet. 

Tesla visade upp sin nya Roadster redan för drygt tre år sedan, men nu börjar det närma sig produktion av den extrema elektriska sportbilen. Bilen visas upp på en utställning på Petersen Museum i USA där den står bredvid den allra första Teslabilen.

På en skylt från Tesla bekräftas det som bara varit spekulationer tidigare. Bilen kommer att klara 0-100 km/h på galna 1,1 sekunder. För att sätta tiden i relation kan vi nämna att en Koenigsegg Regera klarar motsvarande sträcka på 2,8 sekunder. 

För att klara rekordaccelerationen är bilen utrustad med ett så kallat Space X-paket som innehåller någon form av raketmotor. Men inte heller den standarutrustade Roadster är direkt långsam. 0-100 km/h på 1,9 sekunder lämnar det mesta på efterkälken. Tidigare har toppfarten varit starkt begränsad på många elbilar, men Tesla Roadster bränner i väg ända upp till 400 km/h. 

Trots de hysteriska prestandasiffrorna får bilen en räckvidd på omkring 100 mil om du inte gasar för hårt. Prislappen Sverige är okänd, men i USA kostar bilen två miljoner kr för de första 1000 exemplaren.