Polestar återkallar alla bilar igen: Ska lösa bärgnings-trasslet

Polestar gör en ny återkallelse av alla elbilar som sålts i Sverige. 
Nu hoppas bilmärket ha löst problemen som orsakar att många bilar måste bärgas. 
– Återkallandet innefattar byte av felaktiga växelriktare, totalt berörs 4586 bilar varav 1131 i Sverige, säger Polestar i ett uttalande. 

CarUp har vid flera tillfällen uppmärksammat att nya elbilen Polestar 2 har drabbats av barnsjukdomar och att över 100 bilar har fått bärgas i Sverige. Nu verkar Polestar äntligen ha hittat en lösning och återkallar alla bilar som levererats ut i Sverige. Bilarna kommer att få byta växelriktare och High Voltage Coolant Heater (HVCH) i en så kallad servicekampanj. 

– Polestar har initierat en frivillig säkerhetsåterkallelse och en servicekampanj som innehåller ett antal uppdateringar för Polestar 2-fordon. Återkallandet innefattar byte av felaktiga växelriktare på de flesta levererade kundfordon. Omvandlarna omvandlar den lagrade energin i batteriet till den effekt som elmotorerna behöver. Det totala antalet berörda fordon som levereras till kunder är 4586, uppger Polestar. I Sverige är det 1131 bilar som berörs. 

Dessutom görs en servicekampanj som omfattar 3150 bilar. I Sverige berörs 850 bilar av serviceåtgärden.
– Servicekampanjen avser High Voltage Coolant Heater (HVCH). HVCH ansvarar för både kabin- och högspänningsbatteriuppvärmning. Felaktiga delar monterade på tidiga produktionsbilar måste bytas ut. Det totala antalet berörda fordon som levereras till kunder är 3150.

LÄS MER: 100 BILAR BÄRGADE – ALLA FÅR FRI LÅNEBIL

Från och med måndagen den 2 november kommer berörda kunder att kontaktas via e-post och meddelas om problemen, lösningarna och nästa steg. Allabilar som inte levereras kommer att uppdateras före överlämnandet, och alla fordon som redan är på verkstäder kommer också att uppdateras enligt kampanjerna. Polestar kommer att drabbas av en del förseningar i leveranser på grund av åtgärderna. Alla nya bilar som levereras ska vara åtgärdade innan de når kunderna.

Alla bilar kommer också att uppgraderas för att vara kompatibla med kommande OTA-uppdateringar. Detta gör att Polestar kan skicka ny programvara direkt till Polestar 2-fordon när OTA-uppdateringar är tillgängliga.

– Vi inser vikten av att uppdatera våra kunder. För att lyckas ta itu med problemen har vi behövt se till att lämpliga utredningar görs innan kunderna informeras. Vi uppskattar våra kunders tålamod när vi följer den nödvändiga processen, uppger Polestar i sitt uttalande. 

Enligt Polestars informationschef Brent Ellis ska åtgärderna för bilägarna kunna klaras av på ungefär en dag på verkstaden. 

– Alla som berörs kommer att få lånebilar och det kommer att lösas med kunderna när de bokas in. 

Köp din Polestar 2 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *