Nya problem för Fisker: Bilar rullar iväg, ägare inlåsta

Fisker Ocean har drabbats av nya problem. Elbilen kan rulla iväg av sig själv – en förare slogs till marken av dörren till en rullande bil Nu utreds Fisker för andra gången på kort tid av amerikanska trafikmyndigheter. I Sverige rapporterar flera ägare att de blivit inlåsta i sina bilar.  

Fisker Ocean framstår som en av de mest attraktiva bilarna just nu med klassledande räckvidd och en relativt konkurrenskraftig prislapp. Emellertid har bilen drabbats av en hel del tekniska problem. Tidigare i år inledda amerikanska trafikmyndigheten en utredning om bromsar som inte tog när bilen kördes på ojämnt underlag. Nu framkommer det att bilen kan köra iväg av sig själv. 

Fyra ägare har anmält att bilen börjar köra av sig själv när de parkerat, varav en ägare blivit skadad. Vid en händelse slogs föraren till marken av dörren till en rullande Fisker Ocean. Mirakulöst nog lyckades ägaren ta sig in i bilen igen och kunde få stopp på det rullande fordonet. 
– Jag har jag märkt ett antal gånger att när jag trycker på växelspaken när det är tänkt att flytta från Drive till Parkering att den har gått från Drive till Neutral, uppger en ägare. 

Svenska ägare har haft problem med att det blir inlåsta i bilen och inte kan ta sig ut.

I Sverige har flera ägare rapporterat i ägarforum på sociala medier att de både blivit utelåsta och även innelåsa i sina Fisker Ocean. Vid vissa lägen har det inte gått att ta sig ur bilen.
– Det gick varken att öppna förardörren eller passagerardörren. Efter att ha kört bilen ett tag gick det till slut att öppna passagerardörren, berättar en ägare.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester