Utredning mot Fisker – ägare inlåsta i elbilen

Fisker har drabbats av ännu mer problem. Det visar sig att elbilen Fisker Ocean låser in ägarna i kupén – och ett fel på dörrarna gör det omöjligt att komma ut. Amerikanska myndigheten NHTSA har inlett en utredning – även svenska ägare uppger att de är drabbade. 

Konkurshot, panikrea och utkastade från börsen. Det är svårt att tro att det skulle kunna bli värre för elbilstillverkaren Fisker. Men nu har bolaget fått ett nytt problem att brottas med. Amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har inlett en utredning om fel på dörrar på elbilen Fisker Ocean. 

Bilen låser in ägarna i bilen och gör det sedan omöjligt att komma ut. Felet kommer och går och gör det omöjligt att öppna framdörrarna på bilen. Ibland går inte heller bakdörrarna att öppna och ägare rapporterar att de blivit inlåsta i sina bilar.

Felet kommer och går och uppträder både på fram- och bakdörrar. Totalt har 14 anmälningar kommit in till amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA.

Totalt är det 14 klagomål som kommit in till NHTSA. Även svenska ägare har berättat i sociala medier att de blivit inlåsta i sina bilar. Ett antal ägare har också problem att låsa upp bilen med nyckeln. Mobilnyckeln som enligt reklamen skulle finnas har aldrig fungerat.

Detta är den tredje öppna utredningen av säkerhetsproblem hos Fisker Ocean hos NHTSA. Myndigheten utreder sedan tidigare bromsfel och att bilen kan komma i ofrivillig rörelse genom utformningen av växelväljaren. Fisker säger sig ha åtgärdad bromsfelet med en mjukvaruuppdatering. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester