Ferrari och Rolls-Royce för miljoner översvämmade i underjordiskt garage

Lyx- och superbilar för miljoner har förstörts i ett underjordiskt garage i Miami. En film visar hur stormar i Florida har översvämmat garaget och bilarna. Bland de förstörda dyrgriparna finns Ferrari, Mercedes-AMG och Rolls-Royce.

Under veckan har svåra stormar dragit fram i Florida och orsakat översvämningar med stora skador som följd. Stormen Alex förde med sig kraftiga regn och vindar på 64 km/h. De värst drabbade ställena runt Miami  fick 377 mm nederbörd på kort tid. En ny film på Instagram visar hur ett ett garage med lyx- och superbilar översvämmats helt med totalförstörda bilar som resultat, något CarThrottle var först att rapportera om.

En Ferrari Roma och flera andra superbilar har svämmats över.

Filmen visar hur vatten pumpas ut från garaget med två Rolls-Royce Cullinan, en Ferrari SF90 Stradale, en Ferrari 488 Sista, en Mercedes-AMG GT Black Series och ett antal andra dyrbara bilar. Bilarna är helt nedsmutsade ända upp på till taket och verkar ha flutit runt i garaget.  Av allt att döma är de totalt förstörda av vattenmassorna. 

Även om bilarna synbarligen ser oskadda ut, så drabbas modern elektronik och motorer hårt av vattnet. Inredningen kan gå att torka, men innehåller så mycket kablage, kontakter och elektronik att i stort sett hela bilen utom karossen skulle behöva bytas ut om den lagades. 

Under samma storm lyckades ägaren till en Chevrolet Corvette C8 köra genom en enorm vattensamling utan att bilen gick sönder, något de som postar filmen jämför med. 
– Minns ni dykar-Corvetten från de andra dagarnas storm? Det verkar som om inte alla hade samma tur, vila ifred.

Den vita Rolls-Royce Collinanen tycks ha varit översvämmad över taket.
En Mercedes-AMG Black Series och en Ferrari SF90 Stradale fanns i det översvämmade garaget.