Fansen rasar: Top Gear med Clarkson mystiskt borta från Netflix

De klassiska avsnitten av Top Gear med Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May har mystiskt försvunnit från Netflix. 
Vissa bilfanatiker är upprörda, men får ingen förklaring av streamingjätten. 
Efter protester har vissa episoder kommit tillbaka – men inte i Sverige. 

Bilprogrammet Top Gear med Jeremy Clarkson som huvudprogramledare är det mest sedda bilprogrammet i televisionens historia. Men för fem år sedan sparkades Clarkson från programmet av BBC efter en kontrovers. Numera leds programmet av bland andra Chris Harris – men populariteten är inte densamma. 

Många bilfans har tittat på klassiska episoder av Top Gear med Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May på Netflix. Men för någon månad sedan försvann plötsligt avsnitten, något som väckte ilska hos en del fans. Vissa var mitt i sitt tittande när Top Gear plötsligt försvann. Efter påtryckningar har vissa avsnitt kommit tillbaka i Storbritannien – men inte alla avsnitt. I Sverige är fortfarande hela Top Gear borta. Netflix har inte gett någon förklaring varför de plötsligt tagit bort den uppskattade bilserien. 

I Storbritannien var protesterna högljudda på sociala medier, något som satt stort tryck på Netflix och till slut fick dem att ändra sig, åtminstone i Storbritannien. I Sverige och flera andra länder är serien än så länge spårlöst borta. 

Kanske har borttagandet något att göra med att Clarkson, Hammond och May numera är bittra konkurrenter med Netflix då deras nya program The Grand Tour sänds hos Amazon Prime. Enligt Netflix var de aldrig intresserade av The Grand Tour, då priset var för högt.  Andra spekulationer gör gällande att Jeremy Clarkson sagt provocerande saker som Netflix inte längre kan stå för.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester